Over mij

blogpost image
Inleiding Wie is Ella? ... coach, trainer, gespreksleider? Ceremoniemeester, spreker, organisator of coördinator bij vieringen en rouwdiensten? Ik ben Ella! En ik ben een levensgenieter die graag van betekenis is voor anderen. Het is mijn missie om te inspireren en te bemoedigen. Om betekenis te geven en van meerwaarde te zijn op de momenten die ertoe doen in het leven. Zoals bij het maken van belangrijke levenskeuzes. En ook bij trouwen, geboorte, sterven en afscheidsdienst. Eigenschappen die ik van anderen vaak terug hoor, zijn: enthousiast, positief, betrokken, levendig, sprankelende verschijning, serieus, toegankelijk, kan open en actief luisteren, integer en puur.

Mijn passie voor floreren, tot bloei en ontwikkeling laten komen

Mijn motto is "Ga bewegen en vindt jouw evenwicht!"

Het leven duurt maar even, geniet ervan! Ga voor de realisatie van datgene wat voor jou zo belangrijk is. Voor zover in jouw vermogen ligt. Laat los waar je geen invloed op hebt. Zowel in je persoonlijk leven als in je loopbaan. Durf te dromen, te denken in mogelijkheden en te doen! Het is jouw leven. Het is in mijn beleving zo jammer als je het leven zomaar aan je voorbij laat gaan. Of, wanneer je datgene doet wat anderen van jou verwachten, terwijl jij er ongelukkig van wordt. Neem je eigen verantwoordelijkheid. Jij alleen kunt jouw behoeftes vervullen. Juist ook in contact met anderen. Voor mij is het aangaan van de verbinding met anderen, vanuit de verbinding met mezelf een vorm van echtheid en werkelijke ontmoeting, welke ik steeds weer nastreef.

Mijn gedrevenheid tot het bieden van coaching, workshops en gespreksleiding komt voort uit mijn behoefte om te inspireren, een bijdrage te leveren aan het welzijn van anderen en aan spelen en plezier. Het leven verrijken!

Het is mijn missie om jóu volop tot bloei te laten komen.

Professionele begeleiding

EvT Coaching en Verbinding | Floreren staat garant voor professionele begeleiding.

Ik beschik over ruim 13 jaar werkervaring in coaching, jobcoaching, loopbaanbegeleiding en loopbaanadvies. Kenmerkend is de oplossingsgerichte werkwijze gericht op het versterken van de “eigen regie” van een individu of binnen een team. Ook geef ik arbeidsmarktgerichte trainingen gericht op het verkrijgen van nieuw werk. De professionaliteit en kwaliteit is getoetst en wordt gewaarborgd door het Noloc, de beroepsvereniging voor loopbaanprofessionals waarbij ik geregistreerd sta als 'Noloc-erkend Loopbaanprofessional'. De gedragscode noloc is van toepassing op alle diensten.

afb. noloc erkend

In 2013 ben ik geraakt door het gedachtegoed en het communicatiemodel 'Geweldloze Communicatie'. Sindsdien verdiep ik me in het gedachtegoed en de toepassing ervan. Ik heb intensieve trainingen gevolgd in de basis, verdieping en de integratie van 'Geweldloze Communicatie' en volg regelmatig workshops en trainingen.

Geweldloze communicatie wordt ook wel genoemd “verbindende communicatie” of “compassievolle communicatie”. Het gedachtegoed, ontwikkeld door Marshall Rosenberg, pas ik toe in persoonlijke coaching en vormen de basis van de workshops gericht op interactie met anderen. Meer informatie over GC kun je terugvinden bij “Inspiratie” op deze website.

In de begeleiding kun je van mij verwachten onverdeelde aandacht, reflectie, betrokkenheid en bekrachtiging. Ik ontvang jou met vertrouwen, empathie, een frisse kijk volop gericht op kansen en praktisch toepasbare adviezen. Ook zet ik waar passend is graag speelse werkvormen in, waarbij meer zintuigen mee mogen doen.

Mijn passie voor vieren

Wat is mijn passie met vieren en welke unieke bijdrage kun je verwachten?

Ik wil heel graag in gesprek zijn over echte dingen, over de zaken in het leven die er echt toe doen, zoals wanneer je gaat trouwen of een baby verwacht. Ook houd ik ervan om te genieten van het leven. Het leven te vieren! Door de speciale momenten in het leven bewust te beleven op de manier die bij je past, geef je kleur aan het leven. Creëer je waardevolle herinneringen die een levenlang mee gaan.
Als ik denk aan vieren, voel ik ook de behoefte om van betekenis te zijn voor anderen op de momenten in het leven die ertoe doen. Door er te zijn, te luisteren en diepgang te stimuleren. Het draait in de kern voor mij om "bemoedigen en inspireren”. Hierbij ligt mijn talent in het leggen van de verbinding tussen inspiratie en concretisering. Dit alles draait om jou. Om wie jij in de meest pure vorm bent en wat voor jou belangrijk is. Ik ben goed in het zien van puurheid, het positieve en zinvolle van ieder mens. Andere eigenschappen die ik van anderen vaak terug hoor, zijn: betrokken, sprankelend, geeft positieve bekrachtiging, puur.

Mijn passie bij Afscheid nemen

Wat mij zo raakt bij afscheid nemen en welke werkwijze kunt je van mij verwachten?

Uit ervaring heb ik beleefd dat het spreken met iemand die stervende is, mij ten diepste raakt en een gevoel van vervulling geeft. Er werkelijk zijn door aandachtig te luisteren, vol empathie, is nergens zo indringend gewenst als hier. In volle verbinding zijn met elkaar en te kunnen geven vanuit het hart, is mijn intentie. Bij AFSCHEID NEMEN kan ik mijn warmte en talent kwijt door het leggen van verbindingen tussen datgene wat zo belangrijk is en was voor degene die overleden is en dat wat de nabestaanden koesteren. Ik voel me gedreven om een warm, waardig en persoonlijk afscheid te verzorgen. Ook breng ik graag diepgang aan en voeg ik betekenis toe aan een passende afscheidsplechtigheid en/of activiteit door te werken met rituelen en symbolen waar dat gepast is en gewenst.

Referenties

Wat anderen zeggen over Ella

Interview met Ella, door Martin van Wijngaarden, ouderling Communicatie en Projecten

Ik parkeer mijn fiets voor de deur bij Ella van Toorn- Haak, die sinds september 2013 pastoraal ouderling is in onze wijkgemeente. Voor het keukenraam hangt een kleurplaat met een groene Sinterklaas, geflankeerd door een kleine poster over het ComCafé; geweldloos communiceren voor iedereen. Onwillekeurig associeer ik deze kreet met mijn kinderen in de puberleeftijd.

 

 

 

 

Eenmaal binnen word ik met een kop stevige espresso en een schaaltje kruidnoten uitgenodigd om plaats te nemen. Ik doe een korte introductie en leg uit waarom ik aan de late kant ben met dit gesprek. En voor ik het in de gaten heb, gaat het over mij. Over de drukte die ik ervaar. Wat me bezighoudt. De uitdagingen in mijn werk. Hoe ik me daarbij voel. Ella's uitstraling van oprechte interesse nodigt uit om te praten. En dat doe ik. Tot ik ons beide terugwerp in de harde realiteit door op te merken dat ik graag iets van haar wil weten in plaats van andersom.

Lees het hele interview

EvT Coaching en Verbinding in de media. (Het artikel inPDF)