Inspiratie

Inspiratie bij floreren

blogitem-image

“Iedere ontwikkeling is een toename aan zelfliefde”, - Adriaan Hoogendijk “Niemand kan zó perfect jouw leven vormgeven, als jijzelf! je kunt het, want je hebt de talenten ervoor.” - Adriaan Hoogendijk “Doe de dingen die de dingen die de meeste liefde in je wekken! - Adriaan Hoogendijk “De grootste levensmissie, ontstaat uit je diepste levenwond!” - Adriaan Hoogendijk. “Never do anything that isn't play.” Vrij vertaald: "Doe alles wat je doet met het plezier dat een kind beleeft aan het voeren van de eendjes” - Marshall Rosenberg, grondlegger van Geweldloze Communicatie.

Lees meer

Inspiratie bij Vieren

blogitem-image

Bij HUWELIJK: “Het is niet je taak om liefde te zoeken, maar vooral om binnen jezelf alle barrières te zoeken en te vinden die je ertegen hebt opgebouwd. Liefde wacht op een welkom, niet op een bepaalde tijd.” – Uit: Een cursus in wonderen.

Lees meer

Inspiratie bij afscheid nemen

blogitem-image

Uit: “Nog vele jaren, de symboliek van elk levensjaar”, door Hans Korteweg: Over de laatste levensfase- tot het eeuwig leven: ”Als de dood niet meer ligt aan de grens van het bestaan, is het bestaan geheel wat het is. Er is geen belofte of dreiging meer van buitenaf: geen toekomst die iets kan brengen dat er niet is, geen ander die iets goed of kwaad kan maken. De tijd is eeuwigheid geworden. Het bestaan is eeuwig leven. Rust.

Lees meer

Inspiratie: Wat is geweldloze communicatie?

blogitem-image

“Geweld is een tragische uiting van onvervulde behoeftes”, uitspraak van Marshall Rosenberg. Geweldloze of Compassievolle communicatie is een proces dat ons helpt om ons meer te verbinden met ons authentieke zelf en met anderen. Het gedachtegoed helpt mij in het praktiseren van een liefdevolle leefwijze. Om werkelijk in contact te zijn met mijn gevoelens en behoeftes en zo te zijn met en voor anderen.

Lees meer