Workshops

Workshops

blogpost image
Laat je team floreren of neem deel aan een workshop met open inschrijving, om vaardiger te worden in empathisch luisteren. Of om te leren hoe je als opvoeder in verbinding met kinderen kunt blijven.
Workshop "verbinding" Team: Together Everyone Achieves More. Samen bereik je meer. Een succesvol team kenmerkt zich door een optimale samenwerking, een prettige werksfeer, openheid en respect. Als al deze componenten kloppen, haal je als team het beste uit iedere dag. In veel teams ontbreekt het echter aan een of meerdere van deze kenmerken. Logisch. Een team bestaat uit verschillende individuen. Omdat het doel vaak wel gezamenlijk is, is het prettig om verbinding in het team te ervaren. Tijdens de workshops wordt aan de onderlinge relaties gewerkt. Ieder lid van het team leert om op zo’n manier uit te spreken wat er in hem leeft dat hij gehoord wordt. Naast het geven van opbouwende feedback wordt er ook aandacht besteed aan het open en empathisch luisteren naar elkaar. Tijdens de workshop leren we met elkaar, beleven we plezier e worden de leden klaargestoomd om als team te floreren! Marshall Roseberg heeft het communicatiemodel van geweldloze communicatie ontwikkeld. Deze manier van communiceren werkt met vier stappen: waarneming, gevoelens, behoeften en een verzoek doen. Deze stappen worden tijdens de workshop theoretisch toegelicht en direct in de praktijk geoefend.

Omdat ieder team andere doelen en behoeften heeft, wordt de workshop in samenspraak met u op maat gemaakt. De workshop sluit dus naadloos aan bij de gewenste leerdoelen en de beschikbare tijd. De voorkeur gaat uit naar een externe locatie. Een andere omgeving geeft een positief effect op de deelnemers van de workshop. Ik help graag met het vinden van een geschikte locatie. Uiteraard is het mogelijk en prima om de workshop wel op uw locatie te doen.
Voor meer informatie en aanmelding neemt u contact op via het contactformulier (u wordt dan teruggebeld) of rechtstreeks via de contactgegevens. Floreer zelf!
Is het tijd om jouw eigenheid meer zichtbaar te maken en te versterken? De relatie met jezelf, jouw kinderen en anderen te verdiepen? EvT coaching en verbinding biedt verschillende workshops aan. Zie de agenda voor de data, schrijf je in en floreer!

Workshop "opvoeden in vertrouwen, zonder straffen en belonen"

Opvoeden in vertrouwen. Het klinkt makkelijk, maar het levert ook wel eens spanning op. Hoe reageer ik in bepaalde situaties? Wat is het effect daarvan op mijn kind? Hoe kom ik met mijn partner op dezelfde lijn te zitten? Het is voor iedere opvoeder goed om stil te staan bij de manier van opvoeden. Tijdens de workshop leer je over liefdevol en verbindend opvoeden. Onder meer door op een andere manier naar je kind(eren) te kijken. Geweldloze communicatie vormt hierbij een belangrijke basis en praktisch inzetbaar hulpmiddel. In de workshop worden er naast een theoretisch kader, vooral ervaringen gedeeld over de toepassing in de alledaagse praktijk. Op afstand ervaar je om met een andere bril naar (je) kinderen het hun gedrag te kijken. Je leert dat er een andere weg is om te reageren op jouw kind(eren). Van macht naar kracht! Met deze pragmatische workshop kom je tot inzichten, ga je zelf aan de slag en beleef je de kracht van deze wijze van opvoeden.

De theorie van GC is door Justine Moll vertaald naar een wijze van liefdevol en verbindend opvoeden en vormt de basis van de workshop. De theorie wordt versterkt door de praktijk ervaringen van de workshopleiders; Charlène Smeenk en Ella van Toorn, beide moeder van twee kinderen en deskundig in geweldloze communicatie. De combinatie van de theoretische kennis en de praktische ervaring zorgen voor een nieuwe beleving en een optimaal resultaat voor jou en je gezin.

Workshop 'aandachtig luisteren naar jezelf en anderen"

Luisteren. Je leert het van kleins af aan, maar toch is dit communicatiemiddel lastig. Luister je naar je eigen wensen en behoeften? Of ben je voornamelijk met anderen bezig. En als je met anderen bezig bent, luister je dan echt naar hen of projecteer je onbewust je eigen wensen. Luisteren is een ontzettend belangrijke competentie en taak in het communiceren.

Tijdens deze workshop leer je om naar jezelf te luisteren. Je maakt verbinding met je eigen wensen en behoeften. We kijken naar wat er in jou leeft en je leert jezelf uit te spreken naar anderen op zo’n manier dat je gehoord wordt. Na deze workshop kom je voor jezelf op en luister je ook beter naar wat er bij een ander speelt. Objectiviteit en een empathisch luistervermogen zorgen voor een verdieping in de relatie met jezelf en anderen.

Marshall Roseberg heeft het communicatiemodel van geweldloze communicatie ontwikkeld. Deze manier van communiceren werkt met vier stappen: waarneming, gevoelens, behoeften en een verzoek doen. Deze stappen worden tijdens de workshop toegelicht en direct in de praktijk geoefend.