Afscheidsplechtigheid

Afscheid nemen | Uitvaartleiding

blogpost image
Afscheid nemen van jouw dierbare
Wanneer de persoon die voor jou of u zo dierbaar is komt te overlijden, dan is een passend en waardig afscheid ontzettend belangrijk. De plechtigheid is de laatste gelegenheid om afscheid te nemen en hem of haar de laatste eer te bewijzen en volop tot zijn/haar recht te laten komen. Ook is het nemen van afscheid ontzettend waardevol voor de nabestaanden in het dragen en verwerken van het verlies.

Graag sta ik u bij in het vorm en inhoud geven aan de afscheidsplechtigheid. Ik kan optreden als spreker of de gehele uitvaart leiden. Kenmerkend aan de voorbereiding is de persoonlijke aandacht en ruimte die ik geef. Ook voor het ophalen van herinneringen. Ik hoor graag op welke wijze de overledene zo dierbaar is geweest voor u of jullie en hoe jullie hem of haar ervaren hebben.
Graag ondersteun en inspireer ik jullie in de voorbereiding van het afscheid nemen om te komen tot een uniek, persoonlijk en passend afscheid. Met mooie woorden, het delen en meegeven van datgene wat de overledene koesterde. Dat wat zo belangrijk was voor de mens die overleden is. Daarnaast werk ik in een afscheidsplechtigheid, indien gewenst, ook graag met symbolen en rituelen om betekenis en diepgang toe te voegen aan het afscheid nemen.

U kunt bij mij terecht voor zowel een neutrale als een kerkelijke afscheidsplechtigheid.

Naast de afscheidsplechtigheid heeft u mogelijk ook behoefte aan een activiteit om afscheid te nemen. Een passend afscheid in de vorm van een activiteit, alleen of met degenen die u dierbaar zijn, kan ook heel waardevol zijn in het proces van rouw en loslaten.

Neem gerust contact op voor bespreking van jouw of jullie wensen en de mogelijkheden. U kunt mij telefonisch bereiken op 06-2497 2611. Wanneer u liever teruggebeld wordt, vul dan het contactformulier in.